Home » Blog » Verbeelding » Een beeld van een boom
Beeld van een boom

Een beeld van een boom

door | 3 dec, 2020 | Verbeelding, Zelfvertrouwen

We leven in bizarre tijden. Ik merk aan de mensen in mijn omgeving dat ze het er ook moeilijk mee hebben. We lijken te worden beperkt in onze vrijheid. Ook ik vind het bij tijd en wijle lastig om een omgang te vinden met de beperkende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Wat ik vooral lastig vind is wat dat doet. We lijken het vertrouwen in de medemens te verliezen. We worden prikkelbaarder. Omdat er geen perspectief wordt geboden weten we ook niet waar en hoe en zelfs ook of het gaat eindigen.

Als ik bij mezelf merk dat ik zulke of andere sombere gedachten krijg, over hoe het leven nu verder moet of hoe de toekomst er uit ziet, dan helpt het mij om de tuin in te gaan. Een tuin bestaat eigenlijk bij de gratie van toekomstperspectief. We kopen immers planten aan de hand van het plaatje dat ons wordt voorgeschoteld en dat een prachtig bloeiende plant laat zien. Dat is het perspectief dat ons wordt geboden.

Mijn achterterras ligt zomers vol in de zon. Als ik daar comfortabel wil zitten heb ik schaduw nodig. Het liefst natuurlijke schaduw. Ik zag een foto van een terras met een aantal dak platanen. Vol in het blad zorgen zij voor een heerlijke schaduw. Op dat terras en in de schaduw zaten mensen heerlijk koffie te drinken. Wat een fijn beeld. Ik zag het al helemaal voor me. Met dat beeld voor ogen besloot ik twee van zulke bomen neer te zetten. Ook een schaduwrijk terras begint met een beeld.

Hoe heeft bovenstaande nu met perspectief te maken? En niet alleen met perspectief maar ook met hoop en zelfs vertrouwen. Het beeld van die bomen vol in het blad en de schaduw die ze bieden roept het verlangen in mij op ook zo op mijn achterterras te kunnen zitten. Ik hoop erop dat de bomen die ik heb gekocht, nu nog helemaal kaal, de komende zomer vol in het blad zullen zitten, waardoor ik inderdaad in de schaduw kan genieten. Ik heb er zelfs vertrouwen in, omdat ik in het beeld geloof.

Mijn sombere gedachten worden al werkend in de tuin, tijdens het planten van de bomen, als vanzelf omgezet in gedachten en beelden van hoop en vertrouwen. Ik ga weer vooruitkijken. Het bizarre van de tijd raakt op de achtergrond. Mij helpt het me te realiseren dat ook de toekomst begint met een beeld.

Wil je eens verder praten over de kracht van beelden of wil je gewoon je hart eens luchten? Je bent van harte welkom, neem gerust contact met me op.

 

Over mij

Samen jouw weg vindenHet is mijn missie jou bij te staan in je zoektocht naar wat echt belangrijk voor jou is, zodat jij jouw weg kunt gaan in het leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin