Home » Blog » Stress » Mijn plant heeft stress!
Mijn plant heeft stress

Mijn plant heeft stress!

door | 21 aug, 2020 | Authentiek, Stress

Een paar weken geleden liep ik door de tuin en zag dat een plant er niet goed uitzag. Een soortgenoot die er vlak naast staat, zag er daarentegen heel goed uit. Even aangekeken, maar hij knapte niet op. Integendeel, hij was er steeds slechter aan toe.
Nadat ik hem uit de aarde had geschept ben ik begonnen met de plant te dompelen in een emmer met water, want hij was wel heel erg droog. Daarna heb ik hem weer teruggezet, alle droge stukken verwijderd en iedere dag water gegeven. En die moeite is beloond. Hij doet het weer en begint te groeien.
De stress van te weinig water maakte dat de plant al zijn bladeren liet verdorren en niet meer kon zijn wie hij in wezen is.

Op dit moment zijn we in de ban van een virus. Door de berichtgeving erover zie ik om me heen dat mensen bang worden. De geschiedenis met deze plant doet me eraan denken dat de angst om ziek te worden of zonder werk te komen door het Coronavirus, stress veroorzaakt. En die angst, die stress kan er de oorzaak van zijn dat je niet meer in staat bent je eigen pad te volgen. In mijn praktijk kom ik regelmatig tegen dat angst en stress zo op de voorgrond zijn dat de ontwikkeling naar wie je bedoeld bent te zijn, stagneert. En dan kan het zijn dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Stress veroorzaakt stagnatie en die stagnatie veroorzaakt op zijn beurt stress.

Als psychosynthesecoach ga ik niet zo zeer op zoek naar de oorzaak van die stress, maar herinner jou aan wie je bedoeld bent te zijn. Samen met jou zoek ik naar de blokkades die die herinnering in de weg staan.
Net zoals bij die plant in de tuin creëer ik als psychosynthesecoach die omstandigheden die ervoor zorgen dat jij je kan ontwikkelen tot wie jij in wezen bent. En dan verdwijnt de stress als vanzelf.

Heb jij ook last van stress door welke oorzaak dan ook? Neem contact met me op en ik help je herinneren aan wie je in wezen bent.

Over mij

Samen jouw weg vindenHet is mijn missie jou bij te staan in je zoektocht naar wat echt belangrijk voor jou is, zodat jij jouw weg kunt gaan in het leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin