Psychosynthese leert je om keuzes te maken door te luisteren naar wat je hart je ingeeft zonder je verstand te verliezen.

Psychosynthese, wat is dat eigenlijk?

Het belangrijkste dat je met behulp van psychosynthese kunt bereiken is de ontdekking van wie jij in wezen bent. Psychosynthese is behulpzaam om deze ontdekking effectief toe te passen in je leven en je werk. Hierdoor ga je vrijheid ervaren.

Psychosynthese maakt veel gebruik van je verbeelding. Een toekomst voor je zien en daarvan dromen helpt je om te verwezenlijken wat voor jou belangrijk is.

Psychosynthese is een manier om je leven te leven zoals jij dat voor je ziet, om te worden die jij in wezen bent.

Psychosynthese
Psychosynthese, verbeelding

Dromen en op weg gaan!

Had je als kind ook een droom wat je later zou gaan doen met je leven? En zag je dat in je verbeelding ook helder voor je? En is dat uit je hoofd gepraat, omdat het niet goed genoeg gevonden werd? Dat heeft vast gemaakt dat je bent gaan doen wat anderen van je vroegen, terwijl je zo graag eens zou willen luisteren naar je zelf.

Psychosynthese leert je zelf het initiatief te nemen en doen wat voor jou belangrijk is. Een keertje hartgrondig boos worden als dat niet lukt of erger, niet mag. Maar dan loop je de kans dat je wordt afgewezen, terwijl je juist op zoek bent naar mensen waar je bij wilt horen. Met hen kun je praten over de dingen die belangrijk voor je zijn, waarvan je droomt. Bij hen kun je je vol overgave laten gaan, dan voel je je gesteund om eens uit de band te springen.

 

Psychosynthese heeft mij veel gebracht!

Ik kende het zo goed om te voldoen aan de verwachtingen van anderen en voorbij te gaan aan wat voor mij belangrijk is.

Ik ben daarin vastgelopen en heb met hulp van psychosynthese ontdekt wat voor mij belangrijk is en daaraan ook invulling te geven. Het ontdekken van mijn eigen weg door trouw te zijn aan mijzelf heeft mij innerlijke vrijheid gegeven. Ik merk het onmiddellijk als ik mijn eigen weg niet meer volg. Het geeft een gevoel van onzekerheid en ontevredenheid. Door psychosynthese herken ik dat en ga dan vervolgens bij mezelf te rade. Het is nodig de vraag ‘wat is belangrijk voor mij’ weer in herinnering te roepen en vooral ook te beantwoorden.

Psychosynthese heeft mij veel gebracht

“Psychosynthese is voor hen die weigeren slaaf te blijven van hun eigen innerlijke hersenschimmen of van uiterlijke invloeden en die vast besloten zijn meester te worden over hun eigen leven.”