30 Apr

Voorbereiden, wanneer begint dat eigenlijk?

Echt, ik zou niet weten wanneer ik met de voorbereiding ben begonnen. Was dat al op het moment dat ik in 2005 mijn eerste pelgrimstocht naar Santiago begon? Of was het op het moment dat ik besloot nu deze Via Tolosana te lopen, vanuit Arles naar de Col du Somport?

Voorbereid zijn is ook bereid zijn. Bereid om datgene te doen dat mij bij mijn doel brengt. Het is toch weer allemaal begonnen met een beeld. Het beeld dat ik aan zou komen, waar dan ook. Nu heb ik gekozen voor de Col du Somport. En dat beeld van mijzelf op die Col tussen de hoge bergen van de Pyreneeën is ‘in charge’ bij het voorbereiden; het houdt me als het ware voorbereid.

Er is meer nodig natuurlijk. Mijn beeld van het doel, de Col du Somport, zet alles in gang. En tegelijkertijd begint ook het gedoe. Ik moet voor vervanging op mijn werk zorgen, Hoe zit het met mijn uitrusting? Ik heb last van mijn knie, paniek, dus een afspraak met de fysiotherapeut. Met oefeningen ben ik naar huis gestuurd in het vertrouwen dat mijn lichaam mij bij mijn doel brengt. Vol vertrouwen en gedreven, omdat ik wil lopen, doe ik braaf mijn oefeningen. Ik noem het gedoe maar ik schep de condities die ik nodig heb om te kunnen doen wat ik wil. Die moeite wil ik graag doen en ik word beloond: met mijn knie gaat het iedere week beter! Op 9 mei zet ik in Arles de eerste stap op de Via Tolosana. De voorbereiding gaat door.

De voorbereiding from Truus Mesenig on Vimeo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *